recept: Kalábriai leves, Kifőzde
Kalábriai leves
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

25 dkg spenót (paraj),
25 dkg darált marhahús,
10 dkg zsemlemorzsa,
8 dkg parmezán,
1 cs. petrezselyemzöld,
2 tojás,
só, fehérbors,
1l húsleves


A spenótot 2 dl sós, forrásban lévő vízben 3 perc alatt leforrázzuk, majd leszűrjük.
A darált húst a morzsával, a parmezánnal, az apróra vágott petrezselyemmel és a tojásokkal összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. A masszából dió nagyságú gombócokat formálunk.
A leforrázott spenótot deszkán darabokra vágjuk és a húsgombócokkal együtt a felforrósított húslevesbe tesszük. Kislángon kb. 10 percig főzzük, majd forrón tálaljuk.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.



Forrás: Internetes gyűjtés alapján módosítottam.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.07.30. Utoljára frissítve: 2008.08.04.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 12:35:01 - 1.24)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez