Hozzávalók: |
Elkészítés: |
25 dkg spenót (paraj), 25 dkg darált marhahús, 10 dkg zsemlemorzsa, 8 dkg parmezán, 1 cs. petrezselyemzöld, 2 tojás, só, fehérbors, 1l húsleves |
A spenótot 2 dl sós, forrásban lévő vízben 3 perc alatt leforrázzuk, majd leszűrjük. A darált húst a morzsával, a parmezánnal, az apróra vágott petrezselyemmel és a tojásokkal összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. A masszából dió nagyságú gombócokat formálunk. A leforrázott spenótot deszkán darabokra vágjuk és a húsgombócokkal együtt a felforrósított húslevesbe tesszük. Kislángon kb. 10 percig főzzük, majd forrón tálaljuk. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes. |